G-mont Cable Brno

Abstract
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření jednotlivých stupňů projektové dokumentace – Dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provedení stavby na základě studie, zpracované v předmětu AG35. Předmětem vypracování bakalářské práce je novostavba G-mont Cable závodu na výrobů kabelů na ulici Těžební, v městské části Brno-Černovice. Inspirací pro stavbu je typicky kabel černé barvy, který v řezu sestaven s kabelu různých barev: červená, modrá, zelená, žlutá. Objekt je rozdělen na tři celky - výroba, administrativa a sociální zázemí, ale objekt vypadá jako jeden celek. Pro fasádu používán plech černé barvy ks1000. Přes celou stavbu probíhají barevné čáry, v výrobní části to jsou okna, v administrativní části jenom plastové sklo na fasádě. Stavba má dynamický tvar s šikmými čarami na fasádech. V administrativních části je velký střešní světlík. Světlo přicházející do hlavní výroby proniká přes pilové světlíky, orientované na sever. Rozptýlené světlo není agresivní a neruší v žádném denním čase.
The aim of the bachelor thesis was the creation of individual stages of the project documentation - Documentation for Building Permits and Documentation for building construction based on the study, elaborated in subject AG35. The subject of the bachelor's thesis is a new building of the G-mont Cable plant for cable production on the street Těžební, in the Brno-Černovice district. The building's inspiration is typically a black-color cable that has been assembled with a cable of different colors: red, blue, green, yellow. The building is divided into three units -production, administration and social facilities, but the building looks like a whole. For the facade, the black color sheet ks1000 is used. Throughout the construction there are colored lines, in the production part are windows, in the administrative part only plastic glass on the facade. The building has a dynamic shape with sloping lines on the facades. In the administrative part there is a large roof skylight. The light coming into the main production penetrates through the saw blades facing north. Scattered light is not aggressive and does not interfere in any time of day.
Description
Citation
JUSSUPOV, D. G-mont Cable Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Michal Werner - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student představil svou diplomovou práci komisi pomocí multimediální prezentace. Dále dal za pravdu oponentovi, ale neměl zcela připravenou reakci. Rozprava na výhodami a nevýhodami skládaného stropu a prefabrikovaných železobetonových panelů - student neměl zcela jasno. Jakou použil na střeše hydroizolaci a jak se spojuje? - Měkčené PVC, ale technologii spojování nezná. Rozprava nad dveřmi, madly a prahy dveří u imobilních toalet student odpověděl. Orientace pilových střech? - ideálně sever. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, otázky položené členy komise k předložené práci zodpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě. Komise hodnotí klasifikačním stupněm D/2,5.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO