Dětská léčebna Ostrov u Macochy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout dětskou léčebnu se speleoterapií na úrovni architektonické studie. Území vyhrazené pro stavbu se nachází na severovýchodním kopci městyse Ostrov u Macochy poblíž vstupu do jeskyně, která je zásadní pro správnou rehabilitaci a léčbu dětí. Budova léčebny obsahuje veškeré zázemí pro sezónní pobyt dětí – ubytování, jídelnu s kuchyní, lékařskou část, rehabilitační část s menším wellness a bazénem, šatny s vybavením pro cestu do jeskyně, administrativní část, společné volnočasové prostory, rozsáhlé venkovní plochy a veškeré technické a technologické zařízení nutné pro běh léčebny. V okolí se nachází pouze nová výstavba rodinných domů a plochy lesů a luk.
The point od this master thesis is to propose a new Sanatorium with speleotherapy for children as an architectural concept. The building site is located on the northeast hill of township Ostrov u Macochy near the main entarnce to the cave, which is crucial for correct rehabilitation and treatment of the children. Sanatorium building contains everything needed for seasonal stay of the children – accomodation, school cafeteria with kitchen, medical space, rehabilitation with small wellness and one pool, cloakroom with equipment neccesary for the cave trip, administration part, common leisure spaces, spacious outside playgrounds and lastly all technical and technological things needed to keep the sanatorium running. In the surroundings of the building are couple of newly build family houses and the rest are meadows and forest.
Description
Citation
HORENSKÝ, D. Dětská léčebna Ostrov u Macochy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing.arch. Pavel Rada - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, MgA. Natalie Chalcarzová - tajemník, Ing. arch. Adam Guzdek, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student představil svou diplomovou práci komisi pomocí multimediální prezentace. Student přesvědčivě reagoval na výtka a dotazy oponenta. Dotaz na širší vztahy a dopravní obslužnost areálu. Rozprava nad absencí obratiště pro autobusy, nákladní a menší nákladní vozidla. Rozprava nad architektonickým působením a dominancí hlavního vstupu a rozdílným sklonem střech. Rozprava nad řešením střech a okapů - absence konstrukčního detailu ve výkresové dokumentaci. Dotaz nad řešením vápencového obkladu na fasádě. Připomínka na akustiku a tepelné podmínky vnitřní dvorany. Dotaz na konopnou izolaci zelených střech. Student se snažil vcelku dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat své navrhované řešení. Rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO