VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV

Abstract
Tématem diplomové práce je multifunkční stavba hotelu, v nezastavěném území malebných mikulovských vinic. Expandující vinařství Nikolsburg plánuje stavbu hotelu s krásným výhledem na historické město Mikulov a Pálavské vrchy. Hotel by měl zahrnovat ubytování pro alespoň 30 hostů ve ****pokojích, restauraci, wellness a především prostory pro skladování vína. Víno bude v objektu zrát a dále se distribuovat. Návštěvníci jej zde mohou degustovat i nakupovat. Architektonický koncept ještě rozšiřuje multifunkčnost zadání. Společné prostory by se měly přizpůsobovat situacím a problému jednorázové vytíženosti stavby především v sezóně a o víkendech. Návrh pracuje s výhledy do krajiny a vytváří, jak vnitřní, tak venkovní prostory pro jejich pozorování.
The topic of the diploma thesis is a multifunctional building of a hotel, in an undeveloped area of picturesque vineyards. The expanding Nikolsburg winery plans to build a hotel with a beautiful view of the historic town Mikulov and the Pálavské vrchy. Hotel should include accommodation for at least 30 guests in **** rooms, a restaurant, a wellness area and, above all, wine storage areas. The wine will be matured in the building and further distributed. Visitors can degustate and buy the wine here. The architectural concept further expands the multifunctionality of the assignment. Common areas should be adapted to the situations and the problem of one-time occupancy of the building, especially in the season and on weekends.
Description
Citation
ONDROVÁ, K. VINAŘSKÝ DŮM NIKOLSBURG MIKULOV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Akad. arch. Ladislav Kuba - předseda, Ing.arch. Marcela Uřídilová - místopředseda, Ing. Jakub Kotrla - tajemník, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. arch Jakub Kotek - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla na dobré úrovni. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na dobré požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO