Mapová dokumentace historického vývoje obce Němšová

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahom bakalárskej práce je analýza mapových podkladov mesta Nemšová. Bakalárska práca podrobne popisuje mapové podklady a ich obsah, ktorý je vhodný pre hodnotenie historického vývoja mesta. Dostupné mapové podklady znázorňujú územie mesta od obdobia vojenských mapovaní až po súčasnosť a zachytávajú rozmedzie približne 250 rokov. Popisujú sa kartografické vyjadrovacie metódy a metódy znázornenia obsahu topografickej mapy. Na základe týchto podkladov je vývoj mesta následne rekonštruovaný. Výsledkom bakalárskej práce je vyhotovenie prípadovej štúdie, ktorá hodnotí vývoj zástavby a vývoj využitia územia v meste Nemšová. Záverečná štúdia je podložená dostupnými zhotovenými mapovými podkladmi tabuľkami a grafmi.
The content of bachelor thesis is the analysis of avalaible sources of Nemsova. Bachelor thesis describes map data and their content, which is suitable for evaluation of historical development of the city. The available maps shows the city´s territory from the period of military mapping to the present day and captures a range of approximately 250 years. They describe cartographic methods of expression and methods of representation of topographic map content. Based on these documents, the city development was subsequently recostructed. The result is the case study evaluating the development of Nemšová and land use development in Nemšová. The final study is supported by available maps bases, tables and graphs.
Description
Citation
ZAJACOVÁ, T. Mapová dokumentace historického vývoje obce Němšová [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Bureš, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - místopředseda, Ing. Richard Kratochvíl - tajemník, Ing. Tomáš Kodýtek - člen, Ing. Jiří Sláma - člen, Ing. Miroslav Matějík, Ph.D. - člen, Ing. Jan Králík, Ph.D. - člen, Ing. Richard Kratochvíl - člen,
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Studentka představila práci v prezentaci. Byly přečteny posudky práce. Studentka odpověděla na dotazy v posudcích. Ing. Sláma se zeptal na hlavní změny ve sledované obci v průběhu zkoumaného časového období. Studentka odpověděla, že zástavba přibyla na úkor zeleně a ostatní plochy. Ing. Kuruc se zeptal na přesné určování plochy liniových prvků při vektorizaci. Studentka vysvětlila postup vektorizace těchto prvků a následný výpočet plochy. Doc. Bureš připomínkaval formu grafického výstupu a ptal se na absenci kvantifikačních prvků ve výstupu. Připomínkoval absenci kartografických standardů ve výstupu. Ing. Králík se dotázal, jestli si studentka děla soupisy vlastníků. Studentka odpověděla že ano, ale do práce to nedala, že si je dělala pouze pro kontrolu. Dál se dotázal, jestli byla vykonána analýza budoucího rozvoje. Studentka odpověděla že ne, že tématem práce byla analýza do současnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO