Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh a vypracováni projektové dokumentace pro rodinný dům s provozovnou (cestovní kancelář), který se nachází na č. parcely 240 v Rosicích u Brna. Rodinný dům je navržen jako dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím, rodinný dům je zastřešený sedlovou střechou nad obytnou částí a garáž, která je součástí objektu je zastřešena pultovou střechou. Obě nadzemní podlaží jsou využívány jako bytová jednotka pro 4členou rodinu. První nadzemní podlaží je pro pracovní a provozní účely a druhé nadzemní podlaží je jako klidná odpočinková zóna. Na severozápadní straně objektu je navržena provozovna-cestovní kancelář. Vchod do domu i do provozovny je situován na severovýchodní straně objektu, kde se také nachází garáž. Před vchodem do provozovny a garáže se nachází dvě parkovací stání pro potencionální zákazníky. Obytná část objektu je situována na východní a jihozápadní stranu. Provozovna-cestovní kancelář je orientována na severní stranu. Vybraný pozemek pro tento objekt je v rovině a samostatně stojící, umístěn na č. parcely 240 na kraji města Rosice u Brna. Vstupy do rodinného domu tak i do provozovny jsou navrženy jako bezbariérové. Objekt bude založen na betonových základových pásech z betonu C16/20, na které jsou vyzděny tvárnice ztraceného bednění. Podkladní deska z betonu C20/25 tl. 150 mm + kari síť. Obvodové stěny v 1.NP tak i v 2.Np jsou navrženy z nosného zdiva Ytong. Stropní konstrukce jsou keramické stropy ze systému Porotherm. Střecha nad rodinným domem je navržena jako sedlová střecha a nad garáží je navržena jako pultová střecha. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem Isover.
The aim of the bachelor thesis is to design and elaboration a project documentation for a family house with an establishment (travel agency), which is located on plot no. 240 in Rosice near Brno. The family house is designed as a two storey with residential attic. The first floor is used for work and the second floor is used as a relax zone. At the northwest side of the family house is designed the establishment - travel agency. Entrance to the family house and establishment is situated at the northeast side of the object, where is also a garage. Before the entrance there are two parking place for customers. Residential part of the building is at the east and the southeast side of the object. Establishment – travel agency is oriented at the northwest side. The selected land for this building is flat, detached and located on plot no. 240 in Rosice near Brno. The entrance to the family house and establishment - travel agency is designed as a barrier free. The building will be based on concrete foundation strips made of C16/20 concrete. The perimeter walls on the first floor and the second floor are designed by Ytong load-bearing masonry. Ceiling structures are ceramic ceilings from the Porotherm system. The roof over family house is designed as a saddle roof and the roof over garage is designed as a counter roof. The building is insulated by Isover contact insulation system.
Description
Citation
DUBECKÝ, T. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Začátek obhajoby - 23. 06. 2020 8:05 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, dispozice 1.NP, dispozice 2.NP, konstrukční řešení s popisem, architektonické řešení s vizualizacemi. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Jakým způsobem lze vytyčit stavbu a co by zde mohlo být uvedeno, pokud nejsou v okolí žádné pevné konstrukce? 2) Co znamenají čáry v koordinaci a je jejich orientace správná? 3) Je umístění nádoby na komunální odpad optimální? 4) Co je rozhodující parametr u parotěsnících fólií? 5) Proč je nosný rošt ve střeše z dřevěných latí? Jaký způsob volby proběhl? Konec obhajoby - 23. 06. 2020 8:23 Hodnocení: D Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO