Dvougenerační rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby dvougeneračního rodinného domu děleného na dva samostatné byty. Jedná se o objekt s třemi nadzemními a jedním podzemním podlažím. V prvním nadzemním podlaží se nachází bezbariérově řešený byt. Druhý byt je v druhém a třetím nadzemním podlaží. V druhém podlaží se nachází ložnice s vlastní šatnou, koupelna, WC a velkorysý obývací pokoj, s velkým oknem do zahrady, spojený s kuchyní. Ve třetím nadzemním podlaží je dětský pokoj a vchod na terasu. Parkovací stání je v průjezdu baráku. Střechy objektu jsou navrženy ploché, nepochozí (kromě terasy), s klasickým pořadím vrstev s finální vrstvou z asfaltových pásů. Objekt je zděný z cihelných bloků Porotherm 44 lepených na pěnu, stropní konstrukce jsou z předpjatých stropních panelů SPIROLL, schodiště jsou monolitická. Budova je založena na základových pasech. Fasáda budovy je z části porostlá Přísavníkem Trojcípým.
The aim of the bachelor thesis is a project documentation for the construction of a two-generation house divided in two separate apartments. House has three aboveground floors and one underground floor. In the ground floor there is barrier-free apartment. Second apartment is in the second and third floor. In the second floor there is a bedroom with his own wardrobe room, bathroom, WC, and generous living room with a big window oriented to the garden. In the third floor there is a kid’s room and entrance on a terrace. Parking place is in the passage. Roofs are designated as impassable flat roof with a classic layer order with a final layer is from asphalt sheets. The building is built from Porotherm 44 laid on foam, the ceilings structure is from precast prestressed concrete panels SPIROLL, staircases are cast-in-place reinforced concrete. Foundation are from concrete strips footing. The facade of the building I partly overgrown by climbing plant Parthenocissus tricuspidata.
Description
Citation
HONZL, J. Dvougenerační rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student zahájil obhajobu v 8:00 a pomocí powerpointové prezentace představil svou bakalářskou práci. V průběhu prezentace představil dispoziční, konstrukční a materiálové řešení své bakalářské práce s názvem Rodinný dům s provozovnou. Student reagoval na dotazy oponenta: -návrh drenáže a kdy se provádí -jak je stabilizován střešní plášť 3NP proti sání větru -chybí skladba izolace Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO