Rodinný dům ve svahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby. Jedná se o rodinný dům, který se bude nacházet ve stávající zástavbě v okrajové části obce Sobíňov. Objekt je navržen jako jednopodlažní, a protože je osazen ve svažitém terénu, tak je výškově členěn do tří na sebe navazujících částí. V první části se nachází garáž, ve které jsou navržena dvě parkovací stání, vstup do objektu a technické zázemí. Druhou část tvoří společenské místnosti a poslední částí je část klidová. Základové konstrukce jsou řešeny jako monolitické pasy z prostého betonu. Svislé nosné i nenosné konstrukce tvoří cihelný systém Porotherm. Stropní konstrukce je navržena jako monolitická železobetonová deska. Zastřešení objektu je řešeno jednoplášťovou plochou vegetační střechou. Výkresová část byla zpracována v programu ArchiCad 20 a vizualizace v programu Lumion 10.
The subject of the bachelor thesis is to elaborate the project documentation for the construction. It is a family house which will be located in the existing development on the outskirts of the village Sobíňov. The building is designed as a single storey, and as it is installed in a sloping terrain, it is divided in height into three consecutive parts. In the first part there is a garage with two parking spaces, the entrance to the building and technical facilities. The second part consists of common rooms and the last part is a quiet zone. The foundation structures are designed as monolithic strips of plain concrete.The Porotherm brick system forms vertical load-bearing and non-load-bearing structures. The ceiling part is designed as a monolithic reinforced concrete slab. The roofing of the building is solved by a single-skin flat vegetation roof. The drawing part was processed in the ArchiCad 20 programme and visualization in the Lumion 10 programme.
Description
Citation
CHRBOLKOVÁ, E. Rodinný dům ve svahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění stavby na pozemku, dispoziční řešení, materiálové a konstrukční řešení. Dále studentka v rámci své prezentace odpovídala na dotazy oponenta: - uveďte průchozí a podchozí výšku vnitřních schodišť - stavba je situována v blízkosti železnice bez zákresu isofon a chráněný venkovní a vnitřní prostor - ve skladbě S8 - je použita minerální izolace - proč není použit fasádní EPS? Studentka s dokonalým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO