Dvojdům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Řešený objekt je novostavba rodinného domu o dvou bytových jednotkách. Stavba se umístěna v klidné městské části Brno-Horní Heršpice s dobrou dostupností do městského centra. Jedná o dům se dvěma obyvatelnými nadzemními podlažími a jedním podzemním, které slouží jako sklepní prostory pro skladování. Objekt má pultovou střechu s krytinou z falcovaného plechu a je řešen jako pasivní. Stavba je navržena z cihel typu THERM a tepelný komfort je zajištěn certifikovaným systémem ETICS za použití fasádního polystyrenu. Kromě samotného domu se na pozemku nachází zahrada s bazénem pro každou bytovou jednotku. Jde o součást řadové zástavby.
The building in question is a new build home comprising two housing units. It is situated in Brno-Horní Heršpice, a quiet district that is well connected to the city centre. The house features two above-ground habitable floors as well as one underground floor, which serves as a cellar/storage space. Designed as an ultra-low energy building, the house has a shed roof with a folded sheet rooftop. THERM-type bricks are used for the construction while thermal comfort is achieved by a certified external thermal insulation composite system (ETICS) featuring façade polystyrene. In addition to the house as such, the land also includes a garden with a swimming pool for each housing unit. The building forms part of a terraced development.
Description
Citation
MILOTA, M. Dvojdům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - proč se ruší stávající přípojka a nahrazuje se novou, - nové přípojky nejsou znázorněny, - konstrukční řešení, návaznost jednotlivých nosných konstrukcí, - vliv nového objektu na stávající objekt z východní strany - podchycení základové konstrukce, - způsob vytápění objektu, - napojování hydroizolace u spodní stavby, typy spojů, - zdůvodnění tří úrovní základové desky (resp. podkladového betonu), - využití energie z fotovoltaiky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO