Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu v obci Pasohlávky u Brna. Jedná se o samostatně stojící dvoupodlažní budova s 8 bytovými jednotkami. V každém podlaží bytového domu se nachází 4 bytové jednotky. Budova je nepodsklepený založen na základových pasech z prostého betonu v kombinaci se ztraceným bedněním z betonových tvarovek a podkladní betonovou deskou. Konstrukční systém je navržen příčný nosný z keramického zdiva. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplením systému ETICS a vnitřní nosné stěny jsou akustické. Stropní konstrukce a konstrukce schodiště jsou navrženy jako železobetonové monolitické. Budova je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Součástí návrhu jsou i zpevněné plochy teras, chodníků a parkovacích stání.
The subject of the thesis is the processing of project documentation for the construction of a residential building in Pasohlávky u Brna. It is a detached building with two above-ground floors. There are 8 residential units in the building, 4 housing units on each floor. The building does not have a cellar, the structure is based on strip foundations from plain concrete in combination with pre-cast permanent formwork from concrete block and foundation slab. The structural system is designed as a masonry system from clay masonry. The external walls are covered with contact thermal insulation ETICS and internal loadbearing walls are design as an acoustic wall. The ceiling structure is made from a cast-in-place reinforced concrete floor. The building is covered with a single-layer flat roof. The project documentation also includes design of terrace, footpath and parking spaces.
Description
Citation
MRÁZKOVÁ, E. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Studentka odpovídala na otázky kladené oponentem. Do jaké výšky by se měla minimálně vytáhnout izolace nad úroveň střechy? Proč máte ve spodní stavbě 2 asfaltové pásy? Hodnocení: Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO