Rodinný dům Červený kopec

Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh a zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby rodinného domu s provozovnou. Objekt je navržen na svažitém pozemku na ulici Kejbaly v katastrálním území města Brna. První podlaží je zapuštěné do svahu, aby co nejlépe navazoval na svažitý terén. Kromě tohohle podlaží má dům ještě dvě nadzemní podlaží. Část objektu provozovny bude využívaná investorem jako projekční kancelář. Stavba je založená na železobetonových pasech, konstrukční systém je stěnový. Podzemní podlaží je provedeno ze ztraceného bednění, nadzemní podlaží z keramických tvárnic. Stropní konstrukce jsou železobetonové. Objekt je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou, která je nad části objektu řešená jako vegetační.
The subject of this Bachelor Thesis is the execution-stage construction project design of a house with a business establishment. The building is to be situated in a sloping piece of land of Kejbaly Street within the cadastral area of Brno City. The lowest floor is embedded into the slope in order to ensure good linkage to the terrain. The building has two more floors, both above ground. The part of the establishment facility is intended to be used as a projection office of the investor. The building is grounded on strips of reinforced concrete, with wall bearing structural system. The underground floor is made of absorptive formwork; the aboveground floors are made of ceramic bricks. The ceiling structures are of reinforced concrete. The object is covered with a flat single-ply roof, part of which is designed as a green roof.
Description
Citation
SALAGOVÁ, L. Rodinný dům Červený kopec [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2020-06-23
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace, představila umístění objektu, konstrukční, materiálové a dispoziční řešení objektu bytového domu. Studentka dále odpovídala na dotazy oponenta: - rozebrat účel a obsah průvodní zprávy a technické zprávy - proč jsou použity vodorovné žb monolitické konstrukce tl. 200 mm? - zakončení hydroizolační folie - z exteriérové strany objektu - ukončen hydroizolace pod konstrukcí dveří - jak fungují přítlačné lišty? - vegetační střecha - popište možnosti levnějšího řešení a jaká je nutná údržba vegetační střechy? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO