Vícegenerační rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh novostavby vícegeneračního rodinného domu s provozovnou. Objekt je rozdělen na dvě funkční části. Jednotlivé funkční části mají samostatný vchod a nejsou dispozičně propojeny. Rodinný dům je navržen jako vícegenerační, podsklepený. V prvním nadzemním podlaží je byt pro tříčlennou rodinu a v druhém nadzemním podlaží, které je řešeno jako obytné podkroví, je byt pro čtyřčlennou rodinu. Jednopodlažní provozovna slouží jako projekční kancelář. Stavba je umístěna ve městě Valašské Meziříčí, okres Vsetín. Okolní zástavba je tvořena rodinnými domy. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce jsou tvořeny z keramických tvárnic Porotherm a betonových tvárnic ztraceného bednění. Vodorovné konstrukce jsou řešeny jako prefamonolitické, složené z nosníků POT a keramických vložek MIAKO. Nosná konstrukce střechy nad rodinným domem je řešena vaznicovým krovem. Střecha nad provozovnou je řešena jako pochozí plochá střecha.
A subject of bachelor thesis is design of new building two-generation family house with business premises. The building is divided into two functional parts. The individual functional parts have a separate entrance and are not dispotionally interconnected. Family house is designed as two-generational with basement. On the first floor there is an apartment for a family of three and on the second floor, which is designed as a residential attic, there is an apartment for a family of four. The one-storey establishment serves as a design office. The building is located in the town of Valašské Meziříčí, district of Vsetín. The surrounding area consists of family houses. The building is based on foundation strips made of plain concrete. Vertical load-bearing structures are made of Porotherm ceramic blocks and concrete blocks of lost formwork. Horizontal structures are designed as prefamonolithic, composed of POT beams and MIAKO ceramic inserts. The supporting structure of the roof above the family house is solved by a purlin truss. The roof above the premises is designed as a walkable flat roof.
Description
Citation
ŠIMURDA, J. Vícegenerační rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, Ing. Petra Berková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. Tereza Rochlová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
2020-06-24
Defence
Začátek obhajoby - 24. 06. 2020 12:37 Student si připravil prezentaci své bakalářské závěrečné práce v programu PowerPoint. Součástí prezentace byla lokalizace stavby, zhodnocení validity lokality, základní popis objektu, dispoziční řešení 1.S, dispoziční řešení 1.NP, dispoziční řešení 2.NP, konstrukční řešení s popisem materiálů, konstrukční řešení střechy, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta, které zahrnul do prezentace. Otázky komise: 1) Jaký plech byl použit a o jaký materiál se jedná? 2) Je optimální řešení u vchodových dveří na terasu z hlediska použitých materiálů a dimenzí? 3) Jaká je konstrukce schodiště a z jakého materiálu je? Jsou druhy čar vhodně zvolené a v souladu s normami? 4) Jaké druhy střešních oken znáte a neexistuje pro Váš způsob lepší řešení? Konec obhajoby - 24. 06. 2020 13:02 Hodnocení: B Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO