Zaměření a vyhotovení účelové mapy freestylového areálu v Řečkovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá polohopisným a výškopisným zaměřením freestylového areálu a jeho okolí v lokalitě Brno, Řečkovice. V teoretické části práce je představena zájmová lokalita, následovaná teoretickým rozborem řešené problematiky. Praktická část pojednává o budování pomocné měřické sítě s využitím technologie GNSS, podrobném měření a zpracování naměřených dat s ohledem na specifický charakter lokality. Výsledná účelová mapa v měřítku 1:250 je vypracována v souladu s ČSN 01 3410 a ČSN 01 3411, a je připojena do závazných referenčních systémů S-JTSK a Bpv.
The bachelor thesis deals with planimetry and altimetry survey of freestyle campus and its close surroundings located in Brno, Řečkovice. This thesis begins with basic information about the measured locality, followed by a theoretical analysis of an interesting area. Subsequently, the construction of geometric network using GNSS technology, land surveying, and processing of the measured data considering specific character of the locality are presented in the practical part of the thesis. The final purpose map is drawn under ČSN 01 3410 and ČSN 01 3411 standarts, at a scale of 1:250 and is connected to S-JTSK and Bpv binding reference geodetic systems.
Description
Citation
HORNÍK, L. Zaměření a vyhotovení účelové mapy freestylového areálu v Řečkovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Ing. Jiří Vondrák, Ph.D. - předseda, Ing. Dr. Pavel Špaček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miroslava Kubíčková - tajemník, Ing. Miroslava Kubíčková - člen, Ing. Marek Hořejš - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Petr Kalvoda, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-26
Defence
Student odprezentoval práci. Velmi dobrá prezentace a přednes.Ing. Vondrák přečetl posudek vedoucího práce.Ing. Kubíčková přečetla posudek oponenta. vysoká odchylka - nedostatečná specifikace, student vysvětlil, že odchylka nevyhovovala a body nevyužil. Družice Beidou: totální stanice ji nepříjímá - mylné uvedení, pouze překlep Souřadnice bodů musí splňovat podmínky katastrální vyhlášky Prostorová polární metoda: formální chyba Mapová značka lesní porost s kosodřevinou: student souhlasí s chybou. Ing. Berková: jaké bylo zpracování polohopisu: bylo prováděno podle normy pro mapy velkých měřítek. Student voli atributy podle výukové směrnice. V legendě nejsou uvedeny všechny druhy pozemku - student akceptuje. Ing. Hořejš: Jaký byl použit transformační klíč při měření GNSS? - bylo vysvětleno, že transformační klíč je starší 2013. Délka observace? 5s, 5x opakovaně - to je krátká doba, mělo by být delší. Rozdíl v souřadnicích u transformačních klíčů 2013 a 2018 je cca 2cm. Ing. Kalvoda: 1.Jaká byla zadaná přesnost? Dle normy ČSN 013410 3.třída přesnosti.Ing. Kalvoda upozornil, že přesnost stanovuje zadavatel. 2. Obrázky doporučení: odborné rady k psaní práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO