Investování drobných investorů do fondů kolektivního investování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá investováním drobných investorů do fondů kolektivního investování a doporučením vhodného investičního fondu pro daného investora. Teoretická část je věnována obecným investičním pojmům se zaměřením na fondy kolektivního investování a hodnocení jejich výnosnosti, rizika a likvidity. Praktická část se věnuje výběru, analýze a komparaci fondů. Návrhová část obsahuje investiční doporučení konkrétního fondu splňujícího investiční požadavky konkrétního investora.
The diploma thesis deals with the investment of small investors in collective investment funds and the recommendation of a suitable investment fund for a given investor. The theoretical part is devoted to general investment concepts with a focus on collective investment funds and evaluation of their return, risk and liquidity. The practical part is devoted to the selection, analysis and comparison of funds. The design part contains investment recommendations of a specific fund meeting the investment requirements of a specific investor.
Description
Citation
KYLLAROVÁ, B. Investování drobných investorů do fondů kolektivního investování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
otázky vedoucího - částečně zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno doc. Zich - Zdůvodněte, jakým způsobem jste vybrala investora ve své práci. - částečně zodpovězeno. doc. Zich - Je Vámi zvolený přístup uváděný v práci zobecnitelný na investory s jiným profilem? - částečně zodpovězeno doc. Zich - Jak vypadá typický investor v České republice? - částečně zodpovězeno Ing. Ptáček - V seznamu literatury se odkazujete na zákon o kolektivním investování a zákon o investičních společnostech a fondech. Jaký je rozdíl mezi těmito zákony? - nezodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO