Diverzifikace portfolia prostřednictvím investic do burzovních indexů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na návrh vhodných burzovních indexů pro diverzifikaci portfolií. Je představena podstata a princip fungování finančních trhů a investičních fondů. Dle vhodných ukazatelů jsou burzovní akciové indexy analyzovány a komparovány s trhem. Vhodné indexy jsou verifikovány pomocí korelační analýzy a následně doporučeny k diverzifikaci portfolií investičních fondů obhospodařovaných prostřednictvím investiční společnosti.
The diploma thesis focuses on the design of suitable stock exchange indices for portfolio diversification. The essence and principle of functioning of financial markets and investment funds is presented. According to suitable indicators, stock exchange indices are analyzed and compared with the market. Suitable indices are verified by means of correlation analysis and subsequently recommended to diversify the portfolios of investment funds managed through the investment company.
Description
Citation
KŘIŽKA, A. Diverzifikace portfolia prostřednictvím investic do burzovních indexů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Otázky vedoucího: Ve své práci jste použil Pearsonův korelační koeficient. Vysvětlete podrobně jeho konstrukci a Váš způsob jeho praktického použití. odpovězeno Prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. Jaký vliv má volatilita na výběr portfolia? odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D, MBA, DiS. Jsou použity rozdílné fonty písma, barva písma, velikost písma. Nesouhlasí seznam literatury s citacemi. Jak je to možné? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO