Vliv inovačních aktivit na zahraniční obchod podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlivem inovačních aktivit na zahraniční obchod konkrétního podniku. Teoretická část práce se zaobírá poznatky z oblasti týkající se konkurenceschopnosti, mezinárodního obchodu a inovaci. V druhé, praktické části práce jsou provedeny analýzy vlivu provedené inovaci na zahraniční obchod podniku v podobě tržeb, provozního zisku a ROA, stanovené a testovaný hypotézy. Cílem diplomové práce je, na zaklade posouzení vlivu zavedeni produktové inovace na zahraniční obchod navrhnout vhodná opatření v oblasti zahraničního, případně domácího trhu pro konkrétní společnost.
This master’s thesis deals with the influence of innovation activities on foreign trade of a particular company. The theoretical part of the thesis deals with knowledge from the field of competitiveness, international trade and innovation. The second, practical part of the thesis analyses the influence of the performed innovation on the foreign trade of the company in the form of sales, operating profit and ROA, established and tested hypotheses. The aim of the thesis is, based on the assessment of the impact of product innovation on foreign trade, to propose appropriate measures in the field of foreign or domestic market for a particular company.
Description
Citation
POTAPOVA, T. Vliv inovačních aktivit na zahraniční obchod podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
otázka oponenta práce - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Jaká opatření byla navržena v oblasti zahraničního obchodu vzhledem k cíli diplomové práce? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Rostly tržby a zisk v průběhu analyzovaného období? - odpovězeno Ing. Kruntorádová - Proč je Vaším návrhem pro firmu soustředit se na tuzemský trh, když díky zahraničnímu trhu vzrostly tržby? - částečně odpovězeno Ing. Kruntorádová - Jakým způsobem by se měla firma soustředit na tuzemský trh? - částečně odpovězeno doc. Doskočil - Jaký je vztah inovace konkrétního produktu k analýze nákladů na výzkum a vývoj a tržby podniku? - částečně odpovězeno prof. Dohnal - Jak v podniku realizovali inovace? - odpovězeno prof. Dohnal - Proč při inovaci produktu byl využit materiál hliník, a ne třeba plast? Z kolika alternativ vybírali? - odpovězeno doc. Zinecker - Kde v diplomové práci se objevuje návrhová část, a tedy Váš přínos? - neodpovězeno
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO