Uživatelské rozhraní jednotky RoboDelivery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je navrhnout a implementovat uživatelské rozhraní pro službu RoboDelivery. Při řešení problému je brán důraz na skutečnost, že interakce s doručovací jednotkou musí být intuitivní a pokrývat co nejširší škálu uživatelů, včetně uživatelů se zrakovým, sluchovým či hmatovým handicapem. Dále je provedeno testování navrženého rozhraní za pomoci uživatelů. Výsledkem je aplikace pro platformu ODROID.
The aim of this thesis is to design and implement user interface for RoboDelivery service. In addressing the problem, attention is drawn to the fact that interaction with the delivery unit must be intuitive and cover the widest possible range of users, including users with visual, auditory or tactile disabilities. Furthermore, the designed interface is tested with the help of users. The result is an ODROID application.
Description
Citation
VOSTŘEJŽ, T. Uživatelské rozhraní jednotky RoboDelivery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student nedokázal vyvrátit výtky oponenta a přítomných. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Doručovací robot by měl sloužit i lidem s různými omezeními. Jak byste hodnotil přínos hlasového ovládání, pokud byste bral do úvahy i uživatele se zrakovým postižením, kteří patrně nebyli ve Vámi zvolené množině osob pro testování? Provedl jste analýzu případu využití dle bodu 2 zadání? Připadá Vám jako dostatečný přínos práce vytvořit kontrastní uživatelské rozhraní? Obsahuje práce nějaké řešení, které není banální? Může se uživatelské rozhraní měnit (např. pokud uživatel hůře vidí)?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO