Aplikace pro ověřování správnosti dat v modulu SAP HCM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je ukázat problematiku kontroly dat v systému SAP. Jelikož tento systém je rozsáhlý, kontrolovat data ručně je téměř nemožné. V této bakalářské práci tedy popisuji jednotlivé návrhy pro zlepšení procesu včetně jejich použití v praxi. Celá práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první části práce je uvedena potřebná teorie, která byla využita k implementaci aplikace pro kontrolu dat. Dále popisuji jednotlivé důležité rozdělení dat s návrhem třídního a databázového diagramu a v poslední části práce se věnuji realizaci a samotnému programování v programovacím jazyce ABAP.  
Main goal of this bachelors thesis is to show issue of data checking in system SAP. Since this system is extensive, it is nearly impossible to control the data manually. In this bachelor thesis I am describing particular proposals for improving the processes including their use in practice. This bachelor thesis is divided into three parts. In first part is mentioned necessary theory used for implementing application for data checking. Next I describe particular important data dividing with proposal of class and domain diagram. In last part of thesis I pay attention to realization and programming itself in programming language ABAP.  
Description
Citation
KOLB, J. Aplikace pro ověřování správnosti dat v modulu SAP HCM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-09
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: V kapitole 4.1.1 uvádíte, že vzhledem k GDPR aplikace maže "nepotřebná data zaměstnance". Jakým způsobem jsou určité osobní údaje vyhodnoceny jako nepotřebné? Nestačila by pouze anonymizace dat? Podporuje aplikace správu retenčních dob jednotlivých osobních údajů tak, jak to požaduje GDPR?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO