Rámec pro tvorbu informačních systémů nad Universal Windows Platform

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou a návrhem vlastního frameworku pro aplikace vytvořené pro operační systém Windows 10. Hlavním přínosem rámce je zjednodušené vytváření informačního systému nad platformou Universal Windows Platform. V práci jsou porovnána a zhodnocena již dostupná řešení a jejich schopnost adaptace na dostupná zařízení. Výsledkem je návrh a realizace vlastního frameworku, který splňuje stanovené požadavky analýzy a využívá výhody konkurenčních řešení. Na závěr práce jsou rozpracovány možné podoby dalšího vývoje.
This thesis analyses and designs a custom framework for applications created for operating system Windows 10. The main benefit of the framework is that it simplifies creation of an information system targeting the Universal Windows Platform. The thesis compares and discuss existing solutions and their ability to target available devices. Result of this work is design and implementation of a custom
Description
Citation
RAJNOHA, J. Rámec pro tvorbu informačních systémů nad Universal Windows Platform [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C). Otázky u obhajoby: Stručně shrňte potřebná rozšíření, která chybí k tomu, aby byl framework plně využitelný pro vytváření informačních systémů. Na str. 40 píšete, že konkurenční platforma PWA nabývá na síle oproti UWP, která ustupuje do pozadí. V kontextu tohoto výroku zdůvodněte, proč jste framework vytvářel právě pro UWP. Porovnejte výhody a nevýhody obou platforem. Proč všude používáte výraz "framework", když název práce obsahuje slovo "rámec"? Proč vytváříte framework v UWP, když je dnes trendem vše vytvářet v cloudu pomocí jiných platforem - například využitím nástroje Docker a jednoduchého REST API?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO