Mobilní aplikace pro vytváření výzev a účast v nich

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou návrhu, implementace a testování mobilní aplikace pro operační systémy iOS a Android.   V práci jsem vyvinul aplikaci, která uživatelům umožňuje vytvořit výzvu, pozvat do ní přátele a sledovat jejich postup ve výzvě, což může mít za následek vyšší motivaci ke splnění výzvy pro daného uživatele.   Aplikace byla navržena a vyvíjena s důrazem na názory uživatelů. Nejdříve jsem vytvořil prototyp, který mi posloužil ke zjištění toho, jaké funkce jsou pro uživatele klíčové. Na základě těchto informaci jsem poté vytvořil oficiální verzi aplikace a tu iterativně vylepšoval s ohledem na zpětnou vazbu od testerů.
This thesis deals with the problematics of designing, implementing and testing of mobile application for operationg systems iOS and Android.     The main work of this thesis is development of an application, which allows its users to create challenges and invite their friends to participate in them. Users can also watch the progress of other participants in a challenge, which can give themselve more motivation to complete the challenge.   The application was designed and developed with focus on opinions of its users. I have started by developing a prototype in order to find out, which functions do the users find the most crucial. Thereafter I created the first official version, which was subsequently iteratively improved with regard to feedback from testers.
Description
Citation
PLACHÝ, T. Mobilní aplikace pro vytváření výzev a účast v nich [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na doplňující otázku přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Kdyby to uživatelé chtěli, jak by jste do aplikace implementoval notifikace na email? Aplikace není dimenzovaná na režim landscape, ale je možné ji do něj rotovat. Jak se otočení zamezí? Proč se návrh aplikace a finální use case liší - v technické zprávě jde o obrázky 4.1 a 5.1?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO