Filtrace a profilování IP toků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá filtrováním a profilováním IP toků, primárně pak dat systému IPFIX.V rámci práce je navrhnuta a implementována obecná filtrační komponenta, která má za cílbýt dostatečně efektivní a flexibilní pro použití i v jiných projektech týkajících se IP toků.Tato komponenta je poté uzpůsobena pro práci s daty ve formátu protokolu IPFIX a inte-grována do existujícího modulárního kolektoru IPFIXcol2 v podobě pluginů umožňujícíchfiltrování průchozích IPFIX dat a jejich třídení do profilů.
This thesis addresses the problem of filtering and profiling IP flows, primarily data of IPFIXsystems. Within the work, a general filtering component is designed and implemented, whichaims to be sufficiently efficient and flexible for use in other projects related to IP flows. Thiscomponent is then adapted to work with data in the IPFIX protocol format and integratedinto the existing modular collector IPFIXcol2 in the form of plugins adding the support forfiltering of passing IPFIX data and their sorting into profiles.
Description
Citation
SEDLÁK, M. Filtrace a profilování IP toků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Co byste na své práci vyzdvihl? Proč je nfdump cca 4x rychlejší? Jaké oblasti pokrývalo testování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO