Návrh vibračního podavače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a konstrukčně zpracovat řešení vibračního podavače, který má za úkol transport a setřídění součástek. Součástkou je plastová nálevka. V úvodní části je popsán princip vibračních podavačů a dopravníků a jejich současný stav poznání. V další části jsou navrhnuta možná řešení dané problematiky, z nich je zvoleno jedno řešení, které nejlépe vyhovuje daným kritériím. Celý návrh je zkonstruován jako 3D model. Nechybí zde ani analýza možných rizik a nacenění návrhu. Závěrem je také kontrola funkčnosti navrhnutého stroje v programu Rocky DEM.
The purpose of this bachelor thesis is to design and structurally process a solution of a vibratory feeder which task is to transport and sort the components. The component is a plastic funnel. The principle of vibratory feeders and conveyors and their current status of knowledge is decribed at the beginning. In the next part, some possible solutions to the problem are proposed, from which one is selected that satisfies the criteria the most . The whole design is constructed as a 3D model. There is also an analysis of possible risks and pricing of the design. Finally, the functionality of the designed machine is checked in the Rocky DEM program.
Description
Citation
BEZDÍČEK, P. Návrh vibračního podavače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marada, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Prezentace: - Obsah a motivace - Cíle práce - Konstrukční návrhy - Výběr konstrukční varianty - vybraný konstrukční návrh -- Podstava -- Silenbloky -- Vibrační žlaby -- Elektromagnetický budič, pružiny -- Gravitační podavač -- Animace funkce -- Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl na všechny otázky oponenta. Otázky členů komise: - Jakým způsobem funguje povrch "brušlon", kterým nahrazujete přídavný pomocný pohon? - K čemu slouží druhý prostor, který máte vedle prostoru pro vstupní materiál? - Jak jste dospěl k výkonové volby pohonu? Student odpověděl na všechny otázky členů komise s přehledem v dané problematice
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO