Návrh optimalizace technologických pracovišť v malém strojírenském podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá optimalizací uspořádání technologických pracovišť v malé strojírenské firmě pana Beneše. Pro tuto optimalizaci je využito technologické projektování. Práce obsahuje literární rešerši, která vysvětluje základní pojmy a postupy používané pro vytváření návrhů. Pro zjištění předmětů nutných k optimalizaci slouží zhodnocení aktuálního stavu. Nové návrhy vycházejí z kapacitního propočtu. Jsou zaměřeny na zlepšení pracovních podmínek a manipulačních prostor. Zjištěné skutečnosti jsou ověřeny z ekonomického hlediska a závěrem je vybrána nejvhodnější varianta.
The bachelor thesis deals with the optimization of the arrangement of technological workplaces in a small engineering company of Mr. Benes. Technological designing is used for this optimization. The thesis contains a literature search that explains the basic concepts and procedures used to create these designs. Evaluation of the current state is used to identify the items necessary for optimization. New proposals are based on capacity calculation. They are aimed at improving working conditions and handling areas. The findings are verified from the economic point of view and in the end the most suitable variant is chosen.
Description
Citation
JANOUŠKOVEC, P. Návrh optimalizace technologických pracovišť v malém strojírenském podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hušek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Bylo zmíněné, že součásti se přesouvali v papírových bednách. Je tohle nějako řešeno ve vašem návrhu? (otázka byla plně zodpovězena) 2. Dostane se paletový vozík všude mezi pracovišti? (otázka byla plně zodpovězena) 3. Je dodržena bezpečnost pracoviště z hlediska rozmístění strojů? (otázka byla plně zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO