Rozbor trvanlivosti a nákladů monolitních frézovacích a vrtacích nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá trvanlivostí rozdílných typů monolitních vrtacích a frézovacích nástrojů z rychlořezné oceli a slinutého karbidu. Teoretická část se zabývá trvanlivostí, možnými typy opotřebení monolitních vrtacích a frézovacích nástrojů a okolností souvisejících s opotřebením. V praktické části je zkoumána trvanlivost rozdílných druhů nástrojů pro vrtání a frézování, jejich porovnání z hlediska ceny a produktivity obrábění a jejich vliv na výrobní náklady, při výrobě jednoduchého dílce.
This bachelor thesis deals with the durability of different types of monolithic drilling and milling tools made of high-speed steel and sintered carbide. The theoretical part deals with durability, possible types of wear of monolithic drilling and milling tools and related circumstances. The practical part examines the durability of different types of tools for drilling and milling, their comparison in terms of cost and productivity of machining and their impact on production costs in the production of a simple part.
Description
Citation
KAŠPAR, D. Rozbor trvanlivosti a nákladů monolitních frézovacích a vrtacích nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zbyněk Studený, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaký je minimální průměr, který se vyplatí přeostřit? zodpovězeno 2. Jaká je trvanlivost nástroje po přeostření? Zahrnuje přeostření i obnovu povlaku? zodpovězeno 3. Měla firma z bakalářské práce nějaký prospěch? zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO