Využití Slack API pro HeadlessCMS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca si dáva za cieľ vytvoriť redakčný systém s otvoreným aplikačným rozhraním (Headless CMS) a možnosťou správy obsahu v prostredí aplikácie Slack. Inštalácia a následné používanie systému nevyžaduje žiadnu konfiguráciu zo strany uživateľa. Otvorené (verejné) ako aj uzatvorené (skryté) aplikačné rozhranie je vybudované podľa špecifikácie GraphQL. Otvorené rozhranie slúži výhradne k čítaniu dát, to znamená, že nie je možné dáta akokoľvek vkladať či modifikovať použitím tohto rozhrania. Výstupom práce je plne funkčný prototyp systému, ktorého súčasti boli implementované pomocou nástrojov React a Node.js s dôrazom na prívetivosť uživateľského rozhrania.
The aim of this thesis is to create a content management system with open application interface (Headless CMS) and capability of content management inside Slack application. Installation and use of system does not require any configuration by user. Open (public) and closed (hidden) application interface is built following GraphQL specification. The public interface is read-only which means it is not possible to insert or modify data through this interface. The output of this work is a fully functional prototype implemented with tools as React and Node.js with focus on user-friendly interface.
Description
Citation
HRUŠKA, J. Využití Slack API pro HeadlessCMS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-08
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Můžete shrnout základní koncept a vlastnosti služby Slack a její souvislost se systémy pro správu obsahu? Můžete vysvětlit obr. 4.1 na str. 16 technické zprávy? Co reprezentují jednotlivé části a kde se skrývá úložiště obsahu a nějaká aplikační logika? Kolik jste měl testerů a jak probíhalo testování? Jaký má význam privátní rozhraní GraphQL?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO