Postupové tvářecí nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena do oblasti technologie plošného tváření. Postupně se zabývá základní problematikou stříhání, ohýbání a tažení. Popisuje základní konstrukční principy nástrojů a požadavky, které musí splňovat pro správnou funkci. Dále se zabývá základním popisem konstrukce a činnosti postupových tvářecích nástrojů. V závěrečné části bakalářské práce jsou uvedeny rozdíly mezi zpracováním polotovaru, který je ve formě svitku a využívá se tedy automatického podávání materiálu nebo je ve formě tabulí plechu a je podáván ručně.
This thesis is focused on the technologi of surface forming. It deals with the problematics of metal cutting, bending and drawing. It describes basic construction principles of utilities and requirements they have to meet in order to function properly. Furthermore, the thesis deals with a basic description of the construction and function of progressive forming tools. In the final part of the thesis, there is a debate about differences in manufacturing a semi-finished product depending whether it is a roll of metal which is handed in automatically, or a sheet of metal which is handed in manually.
Description
Citation
BEDNAŘÍK, J. Postupové tvářecí nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (předseda) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Mojmír Vaněk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Jak fungují víceválcové rovnačky? (Položenou otázky student zodpověděl) 2. Co je koncový, dopředný a pevný doraz? (Položenou otázky student částečně zodpověděl) 3. Jak určíte kalibrační sílu? (Položenou otázky student zodpověděl) 4. Popište tlačení se ztenčínám stěny. (Položenou otázky student zodpověděl)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO