Konstrukční návrh mobilního akumulátorového manipulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je rešerše mobilních akumulátorových manipulátorů se sudy pro potravinářský a farmaceutický průmysl, dále konstrukční návrh a početní vyhodnocení. V úvodní části jsou v rešerši srovnány průmyslové a farmaceutické manipulátory. Podle rešerše byl zpracován koncepční návrh, kterým se dále zabývá kapitola výpočtů se zaměřením na pohonné ústrojí. Poslední kapitola se věnuje výběru vhodného akumulátoru.
The aim of the bachelor's thesis is research for mobile battery manipulators with barrels for the food and pharmaceutical industries, as well as design and calculations. There is comparison of industrial and pharmaceutical manipulators in the introductory part of the research. According to the research, a conceptual design was prepared, which is further dealt with in the chapter of calculations focusing on the drive system. The last chapter deals with the selection of a suitable battery.
Description
Citation
PLIEŠOVSKÝ, L. Konstrukční návrh mobilního akumulátorového manipulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marada, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Prezentace - Cíle - Rešerše vyráběných akumulátorů - Farmaceutické/potravinářské manipulátory - Koncepční návrh - Návrh hlavního pohonu - Konstrukční řešení - Volba motoru - Návrh pohonu otáčení sudu - Akumulátor - Závěr Student seznámil členy komise s výsledky své práce a odpověděl podrobně na všechny otázky oponenta. Otázky členů komise: - Jaký je účel, že zařízení umí vyprazdňovat sudy? - Jak je řešené mazání pohybového šroubu? - Pro jaký typ kapalin je zařízení určeno? - Jaký typ pohony jste použil a jak byste je řídil? - Máte plánované koncové snímače? - Jak uvažujete nabíjení, výměna baterie, interní nabíjení? - Co je to komutátor a k čemu slouží? - Jaký převod jste použil pro horní pohon? - Je použitý převod samosvorný? Student odpovědni na otázky členů komise prokázal dobrý přehled v dané problematice.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO