Návrh výroby plechu TV držáku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh technologie výroby plechu TV držáku. Díl je vyroben z ocelového plechu o tloušťce 2,5 mm. Jako nejvhodnější materiál byla zvolena konstrukční ocel S235JR s následnou povrchovou úpravou práškovým lakováním. Z variantního řešení byla jako nejefektivnější s ohledem na výrobní požadavky a velikost série 30 000 kusů ročně zvolena výroba ve sdruženém postupovém nástroji. V navrženém nástroji bude součást vyrobena v sedmi krocích a celková potřebná síla je 1013 kN. Výroba bude probíhat na mechanickém lisu PCK12 od firmy Bliss-Bret s maximální silou 1250 kN. Výsledná cena dílu je 39,4 Kč.
This master’s thesis is focused on the design of the technology to produce a part of the TV bracket. The part is made of steel sheet with a thickness of 2.5 mm. The structural steel S235JR was chosen as the most suitable material with following powder coating. From the possible variants, the production by progressive forming tool was chosen with respect to production requirements and a series size of 30 000 pieces by year. The part will be made in seven steps in designed tool and the total required force is 1013 kN. The production will take place on a mechanical press PCK12 from Bliss-Bret with a maximum force of 1250 kN. The final price of the part is 39.4 Kč.
Description
Citation
VODÁK, M. Návrh výroby plechu TV držáku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student prezentoval komisi výstupy a závěry své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující otázky: 1. Popište, jak by mohla vypadat výrobní linka pro výrobu řešeného dílu. (otázka byla plně zodpovězena) 2. V razítku na výkresu střižníku používáte zápis ISO 2768-mK, co to znamená? (otázka byla plně zodpovězena) 3. Proč potřebujeme znát hodnoty minimálního a maximálního poloměru ohybu? (otázka byla plně zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO