Diferenciály automobilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o diferenciálech automobilů. Cílem bylo vytvořit přehled různých typů diferenciálů, především těch samosvorných. První kapitola se věnuje převodovému ústrojí, kterého je diferenciál součástí. Druhá kapitola je o funkci diferenciálu. V třetí, nejobsáhlejší kapitole je věnována pozornost samosvorným diferenciálům, zvláště však diferenciálům Torsen. Poslední, čtvrtá kapitola je o aktivních diferenciálech a systémech, které nám pomáhají překonávat nedostatky výše zmíněných diferenciálů.
This bachelor thesis is about automotive differentials. The aim of thesis was to create an overview of various types of differentials, primarily self-locking. First chapter is dedicated to transmission of which the differential is a part of. Second chapter is about differential function in general. In third chapter, attention is paid to self-locking differentials, especially to Torsen differentials. Last of all, fourth chapter is about active differentials and systems, which help us to overcome disadvantages of differentials mentioned above.
Description
Citation
HOLEŇA, V. Diferenciály automobilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (člen) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1)Problematika poloměru kola zodpovězeno Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO