Podnikatelský záměr - založení nového podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této diplomové práce je vytvoření podnikatelského plánu pro výstavbu lyžařského střediska s využitím metod kvantitativního výzkumu a strategické analýzy, který bude realizován prostřednictvím nově založeného podniku. Tyto nástroje jsou součástí analytické části práce a zároveň slouží jako podklad pro vlastní návrhy řešení. V návrhové části je představen samotný podnikatelský plán, který je rozebrán především pomocí marketingového mixu a finančního plánu, který vede k závěrečnému doporučení, zda daný projekt realizovat či nikoliv.
The subject of this diploma thesis is the creation of a business plan for the construction of a ski resort using the methods of quantitative research and strategic analysis which will be implemented through a newly established company. These tools are a part of the analytical part of the thesis and at the same time they serve as a basis for the actual solution proposals. The proposal part introduces the business plan itself, which is analyzed primarily through the marketing mix and financial plan, which leads to the final recommendation whether to implement the project or not.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Podnikatelský záměr - založení nového podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Bernard Neuwirth, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
otázky oponenta: zodpovězeno doc. Putnová: Z hlediska předpokládané realizace jste na začátku. Máte to nějak předjednané? Jsou radní připraveni podpořit tuto rekreační zónu? - zodpovězeno doc. Putnová: Jak je obec z hlediska infrastruktury připravené na potenciální zvýšení návštěvnosti, které se váže k realizaci vaší práce? - zodpovězeno doc. Putnová: Budete muset mít také nějaké doprovodné servisy, počítáte s tím? - zodpovězeno doc. Putnová: Uvažoval jste o tom, že by obec byla spolumajitelem? Čí jsou to pozemky? - zodpovězeno Ing. Neuwirth: Proč jste zvolil navrhovaný typ vleku? Dělal jste si k tomu analýzu? - zodpovězeno Ing. Neuwirth: Zajímal jste se v rámci výběru vleku i o preference zákazníků? - zodpovězeno doc. Putnová: V jaké nadmořské výšce se bude zóna nacházet? - zodpovězeno Ing. Bočková: V tabulce máte uvedenou cenu lyžařské a snowboardové školy. Jaká část odměny bude patřit lyžařskému instruktorovi? - zodpovězeno Ing. Bočková: Jak zaokrouhlujeme základ daně v České republice? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO