Podnikatelský záměr - Založení malého moravského vinařství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá vytvořením reálného podnikatelského záměru, a to založení malého moravského vinařství. Pro vypracování podnikatelského plánu byla nejdříve provedena strategická analýza současného stavu, a to jak v oblasti příležitostí a hrozeb, tak i analýza trhu a jeho okolí. Následně vypracovaný podnikatelský plán je zpracován do formální podoby, kde je kladen důraz na organizační, marketingový, a hlavně finanční plán. V neposlední řadě jsou v diplomové práci identifikována možná rizika pro podnikání v odvětví vinařství.
The thesis deals with the creation of a real business plan, namely the establishment of a small Moravian winery. In order to prepare a business plan, a strategic analysis of the current situation was carried out, both in the area of opportunities and threats, as well as an analysis of the market and its surroundings. Subsequently, the prepared business plan is processed into a formal form, where the emphasis is on organizational, marketing, and especially financial plan. Last but not least, the thesis identifies possible risks for business in the wine sector.
Description
Citation
SOBOTKOVÁ, A. Podnikatelský záměr - Založení malého moravského vinařství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Poláček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: nejsou doc. Meluzín: Máte stanovené variabilní náklady 47 Kč/litr, není tato cena vysoká? Víte, jak si stojí konkurence? odpovězeno Ing. Smolíková: Jak jste stanovovala pravděpodobnost rizika?odpovězeno Jakou metodu jste použila na analýzu rizik? odpovězeno Ing. Smolíková: Zohlednila jste rizika? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO