Návrh skladu ve strojírenském podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem skladu hutního materiálu ve strojírenském podniku. V první části byla provedena rešeršní část práce, kde jsou popsány funkce a druhy skladů, manipulace s materiálem či logistické metody. V následující části byla vypočítána skladová kapacita a navrženy 2 varianty řešení. Obě varianty jsou řešeny pomocí konzolových regálů s výsuvnými rameny, kde první varianta je stacionární a druhá pohyblivá. Pro obě varianty byla zpracovaná výkresová dokumentace. V poslední části byly tyto varianty zhodnoceny z technického i ekonomického hlediska.
This bachelor thesis deals with the proposal of a metallurgical material warehouse in an engineering company. In the first part, a research describing the functions and types of the warehouse, material handling and logistics methods was carried out. In the following part, the storage capacity was calculated and two solutions were proposed. Both variants are solved by cantilever racks with extendable arms. The first variant is stationary whereas the other one is movable. Drawing documentation has been made for both variants. Lastly, these variants have been evaluated by the technical as well as economic point of view.
Description
Citation
JAROLÍM, A. Návrh skladu ve strojírenském podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Materiál, skladovaný v materiálu je prohnutý; zkoumal jste, kam materiál jde a jestli je to u daných firem na závadu? (otázka byla zodpovězena) 2. Jaká je nosnost jednoho ramene výsuvného regálu? (otázka byla zodpovězena) 3. Byly v rámci ekonomického hodnocení počítány nutné investice? (otázka byla zodpovězena)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO