Konstrukce zařízení pro odmagnetování MR tlumiče pro Hyundai

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce bylo nalezení vhodného způsobu odmagnetování MR tlumiče. K dosažení tohoto cíle bylo sestaveno zařízení založené na Arduinu DUE a zkoumány vlivy nastavitelných parametrů na výslednou remanenci po odmagnetování. Bylo dosaženo poklesu remanence z původních 12 mT před odmgnetováním na výsledných 0,23 mT. Nalezené vlivy nastavovatelných parametrů a sestavené zařízení lze dále využít při hledání vhodných způsobů odmagnetování ostatních zařízení.
The aim of this thesis in to find a suitable way of demagnetizing MR damper. To achieve this goal, a device based on Arduino DUE was assembled and the effects of adjustable parameters are examinated. Decrease of remanence from original 12 mT before demagnetizing to the resulting 0,23mT was reached. It is possible to use the found effects of adjustable parameters and the device to find suitable ways of demagnetizing other devices.
Description
Citation
BATELKA, J. Konstrukce zařízení pro odmagnetování MR tlumiče pro Hyundai [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Proč je důležité odmagnetování u MR tlumiče? Co je to dynamický rozsah? - částečně zodpovězeno 2) Vůbec nerozumím obrázku 5-2. Co popisuje a proč je důležitý? - zodpovězeno 3)Obr. 5-6: Vysvětlete, jak je možné, že u demagnetizačního proudu zhruba 0.9 A je remanence záporná pro megnetizační proud 4 A oproti ostatním megnetizačním proudům? Vysvětlete na hysterezní smyčce oceli. - částečně zodpovězeno 4) Jak byste experimentálně stanovil, jak moc je magnetický obvod MR tlumiče s MR kapalinou zmagnetovaný? Popište možný způsob měření (přímé i nepřímé) zmagnetování. - nezodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO