Framework ROS a jeho využití s ohledem na pohony

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá frameworkem ROS a jeho využitím. Software ROS je operačním systémem používaným při řízení robotů. Podstatou této práce je stručný popis frameworku ROS, postup vytvoření a zprovoznění vlastního robota a vyzkoušení robota na definovaných úkolech. Prvním úkolem je mapování simulovaného prostředí a druhým autonomní navigace v simulovaném prostředí. Střední část se zabývá pohony.
This bachelor thesis deals with the ROS framework and its use. ROS software is an operating system used to control robots. The essence of this work is a brief description of the ROS framework, the process of creating and commissioning your own robot and testing the robot on defined tasks. The first task is to map the simulated environment and the second is autonomous navigation in the simulated environment. The middle part deals with drives.
Description
Citation
STARÝ, V. Framework ROS a jeho využití s ohledem na pohony [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) Ing. František Vdoleček, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Hromková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student představil svou závěrečnou práci a úspěšně zodpověděl otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO