Design plně elektrického vstřikovacího lisu s uzavírací silou do 100 tun

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá designem vstřikovacího lisu. V návrhu je řešen stroj s plně elektrickým pohonem a uzavírací silou nepřesahující 100 tun. Práce sestává i z analýzy produktů na současném trhu. Za hlavní cíl práce je kladeno vyřešení nedostatků zjištěných během rešerše s ohledem na estetické a technické požadavky.
This thesis deals with designing an injection molding machine. The design concept is focused on a fully electric-powered machine with a clamping force up to 100 tons. The work analyzes the current market and products. The main goal of the thesis is to solve aesthetic and technical deficiencies that were found during research.
Description
Citation
OTEVŘELOVÁ, E. Design plně elektrického vstřikovacího lisu s uzavírací silou do 100 tun [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (místopředseda) Mgr. Michal Trávníček (člen) Mgr.A Martin Tvarůžek (člen) akad. soch. Tomáš Chorý, ArtD. (člen) Ing. David John (člen) MgA. David Karásek (člen) doc. Ing. Branislav Jelenčík, ArtD. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a zodpověděla dotazy. Otázky oponenta: 1. Dotaz na přesah bočního lemu. Není odsazení od vnější kontury přílišné? ZODPOVĚZENO Otázky komise: 1. doc. Křenek - Není na první pohled zcela jasné, kde je přední a kde zadní část. ZODPOVĚZENO 2. MgA. Karásek – Dotaz na barevnost. ZODPOVĚZENO 3. doc. Jelenčík – Dotaz na způsob tvarování podstavy. ZODPOVĚZENO 4. doc. Jelenčík - Dotaz na logotyp. ZODPOVĚZENO 5. prof. Hartl - Může být lis poháněn jinak než elektricky? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO