Pokročilé optimalizační algoritmy a jejich efektivní implementace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá tématikou konvexní optimalizace a to konkrétně modifikacemi algoritmu ADMM, společně s problematikou proximálních operátorů. Jedna z verzí ADMM je pak implementována v programovacím jazyce Julia s důrazem na obecnost a efektivnost této implementace, a dále aplikována na rozsáhlou úlohu z oblasti odpadového hospodářství.
This master's thesis concerns itself with the topic of convex optimization, specifically formulations of the ADMM algorithm, together with the area of proximal operators. One of these versions of ADMM is then implemented in the Julia programming language with an emphasis on the reusability and efficiency of this implementation, and is further applied to a large model from the field of waste management.
Description
Citation
TALPA, J. Pokročilé optimalizační algoritmy a jejich efektivní implementace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (předseda) prof. Aleksandre Lomtatidze, DrSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Libor Žák, Ph.D. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Diplomant odprezentoval výsledky své diplomové práce, zaměřené na implementaci ADMM algoritmu v optimalizaci toku kalů v síti v rámci odpadového hospodářství. Otázky oponenta doc. Ing. Jana Roupce, Ph.D. byly zcela zodpovězeny. Diplomant vhodně zdůvodnil použití programovacího jazyka Julia.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO