Mobilní aplikace pro sdílené nakupování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit mobilní aplikaci pro operační systém Android, jež lidem provozujícím komunitní nakupování se svými známými usnadní jeho organizaci. Každý uživatel si tedy může vytvářet svoji vlastní komunitu, které nabízí společné nákupy či nějaké jeho produkty ke koupi. Tyto nabídky kategorizuje do jím spravovaných kanálů, z nichž si jeho přátelé vybírají jen ty, jejichž nabídky jim mají být zobrazeny. Je-li pak některými nějaká akceptovaná, zobrazí se mu potřebné informace o jejich dílčích nákupech. Aplikace tak uživatelům umožňuje nabízet svým známým sdílené nákupy např. přímo u nějakého pěstitele, od něhož by jako jednotlivci nemohli nakupovat. Tím si mohou společně obstarat kvalitní potraviny za příznivější cenu a rovněž kolektivním nákupem mohou redukovat produkci plastových obalů.
The goal of this thesis is to create a mobile application for the Android operating system, which makes organizing a community shopping easier for its users and their friends. Each user can build a community of their own that offers collective purchasing of products, or can offer their products for purchase. They categorize these offers to their channels and their friends choose only those channels that they find interesting. If their friends accept their offer, they see the necessary information about their individual purchases. Thus, this application enables users to offer shared purchasing to their friends e.g. at a grower from whom these people could not buy individually. They can procure quality produce together at a competitive price and they can also reduce production of plastic packaging by purchasing as a group.
Description
Citation
ŠŤASTNÁ, B. Mobilní aplikace pro sdílené nakupování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Napadají Vás hromadné operace, které různé uživatelské role mohou potřebovat realizovat a které by mohlo navržené rozhraní lépe reflektovat? Na kom a jak byste dělala případně další testování řešení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO