Vývoj revolverového zásobníku barevných filtrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukční řešením, následnou realizací a tvorba ovládacího softwaru revolverového zásobníku pro barevné filtry. Toto řešení je konkrétně navrhováno pro kameru ZWO ASI 1600MM, objektivy ZEISS Interlock® Compact a optické filtry firmy Schneider-Kreuznach. Tato konkrétní konfigurace kamery a objektivu neumožňuje využití dostupných výrobků na trhu.
This bachelor thesis aims to showcase designing process of the device and control software and subsequent realisation of a filter wheel for research applications, which is designed specifically for a ZWO ASI 1600MM camera, ZEISS Interlock® Compact lenses and optic filters produced by company Schneider-Kreuznach. This configuration of camera and lenses doesn’t allow use of existing products on the market.
Description
Citation
KILIÁN, O. Vývoj revolverového zásobníku barevných filtrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Galas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Jak byl splněn požadavek na odolnost vůči zvýšeným teplotám (jak vysokým?), který je uvedený v parametrech v cílech práce (kapitola 3.2)? - zodpovězeno 2) Jaká je celková hmotnost celého zařízení a jaká je nosnost stativu použitého pro testování? - zodpovězeno 3) Uchycení podsestavy zásobníku k ližině působí poměrně subtilně a v textu práce chybí výpočet klopného momentu působícího v uchycení. Nemůže být toto místo problematické? - zodpovězeno ing.Koutecký: Po 60 cyklech docházelo ke ztrácení výkonu? Jak bylo dořešeno? - zodpovězeno ing.Šperka: Jakému posuvu filtrů odpovídá jeden krok motoru z hlediska pozice? Jakou konstrukční změnou by jste to vyřešil? - zodpovězeno Jaké základní principy přenosu tepla v tomto případě můžeme uvažovat? - zodpovězeno Co je to pojem ideálně černé těleso? Jak byste to udělal odolnější vůči radiaci? - zodpovězeno doc. Vrbka: Jak je řízeno? Jak jsou zpracovány snímky? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO