Požadavky na technické vybavení letišť pro smíšený letecký provoz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá popisom vybavenia na letiskách so zmiešanou prevádzkou. Prvá, teoretická časť predstavuje prehľad všetkých legislatívnych požiadaviek pre infraštruktúru, vybavenie a prevádzku letísk. V druhej, praktickej časti sú uvedené dva reálne systémy prevádzky zmiešaných letísk - jedného na území Slovenskej republiky a jedného na území Českej republiky.
This Bachelor's thesis deals with the description of equipment for civil/military Aerodromes Air Operations. The first, theoretical part presents an overview of all legislative requirements for infrastructure, equipment and operation of airports. In the second, practical part, there are two real systems of operation for civil/military Aerodromes Air Operations - one of the Slovak Republic and one of the Czech Republic.
Description
Citation
KRUŽLICOVÁ, A. Požadavky na technické vybavení letišť pro smíšený letecký provoz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Studentka prezentovala svoji práci v rámci stanovené doby a odpověděla na všechny otázky oponenta. K bakalářské práci a její prezentaci byly položeny následující otázky: 1) Jaká je šířka svazku vyzařování světlometky? 2) Jakými prostředky pilot ověří, že se nachází v kritické výšce 60 m? Jaká technika zabezpečení letiště je k tomu vhodná? 3) Jaké jsou evropské a mezinárodní standardy pro technické zabezpečení letišť? Studentka odpověděla dobře na všechny otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO