Konstrukční návrh podávacího mechanismu L profilů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo realizovať konštrukčný návrh zariadenia na podávanie L profilov a koncového efektora obslužného robota. Zariadenie na svoju funkciu využíva pneumatický piest na vyvolanie trecej sily medzi posuvnými kolesami a profilom. Pohyb profilu je realizovaný pohybom posuvných kolies. Koncový efektor na svoju činnosť využíva špeciálny typ elektromagnetov, ktoré potrebujú ovládacie napätie len na vypnutie. Práca obsahuje prehľad navrhovaných riešení a výber tých optimálnych.
In this bachelor thesis was designed machine for feeding L profiles and end effector of service robot. Machine uses pneumatic piston to create frictional force between profile and feeding wheels. For movement of profile is used chain transmission which drive feeding wheels. End effector uses for work special type of electromagnet which uses electric voltage only for disabling. Thesis includes review of suggested solutions and choice of optimal solutions.
Description
Citation
WITOS, A. Konstrukční návrh podávacího mechanismu L profilů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Mazal, CSc. (člen) Ing. Milan Omasta, Ph.D. (člen) Ing. David Nečas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: Otázky oponenta: 1. Jaký je význam patek na strojních zařízeních a proč nebyly použity na spodní části rámu navrhovaného podavače? - zodpovězeno 2. Na jednom z výkresů je zakótován nestandardní průměr vrtáku. Můžete vysvětlit od čeho se vlastně odvíjejí doporučené průměry vrtáků a jak se kótují závity v průchozí / neprůchozí díře? Můžete uvést příklady? - zodpovězeno 3. Výsledné zatížení hřídele bylo vypočítáno pomocí modulu „Nastran“, který je součástí Inventoru 2020. Proč jste použil tuto formu výpočtu, když v ostatních případech jste volil analytický způsob řešení? Je tento případ natolik komplikovaný, že nelze použít jinou metodu výpočtu a ztratit tak možnost výsledky porovnat s analytickým řešením? - zodpovězeno 4. Co je důležité na začátku každého numerického výpočtu pomocí metody MKP určit? - zodpovězeno Doplňující otázky: doc. Svoboda - Byla v případě konstrukce zařízení řešena bezpečnost práce obsluhy? - zodpovězeno dr. Omasta - Co Vás vedlo k použití MKP při relativně jednoduchých případech? – zodpovězeno Uvažoval jste při výpočtu hřídelí mez únavu materiálu? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO