Vliv rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předkládaná diplomová práce se věnuje tématu konsolidované účetní závěrky skupiny TOS VARNSDORF, a to se zaměřením na posouzení ekonomického dopadu v důsledku rozšíření koncernu. První část práce se zabývá vymezením problematiky konsolidace, čímž představuje základní východisko pro následující praktickou aplikaci. V rámci ní je nejdříve zanalyzována dosavadní ekonomická situace daného koncernu, poté se přistoupí ke konsolidaci pomocí příslušných metod a následně je provedeno závěrečné zhodnocení efektu, jakého bylo přikoupením dalších společností dosaženo.
The master’s thesis deals with the subject of consolidated financial statement of group TOS VARNSDORF with the main focus on evaluation of economic influence caused by consolidation group expansion. First part of the master’s thesis concerns with definition of consolidation and therefore represents basics for the following practical application. Subsequently, the actual economic situation of the concern is analysed, consolidation of financial statements is accomplished by appropriate consolidation methods and afterwards, the final assessment of achieved impact is executed.
Description
Citation
KLIGLOVÁ, M. Vliv rozšíření konsolidačního celku na jeho ekonomickou situaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Ing. Pavel Svirák: Co bylo příčinou poklesu tržeb v roce 2018 a jaký je vztah tohoto poklesu tržeb k pohledávkám? Vysvětleno. Ing. Jan Pěta: Jak jste zjistila, že společnost využívá kontokorent? Odpovězeno. V prezentaci jste zmínila, že společnost zakoupila podíl 15 % na spol. Fortell. Jak jste identifikovala, že se jedná o podstatný vliv? Odpovězeno s výhradami. prof. Režnáková: Jaké jsou motivy spojení analyzovaných společností? Zkoumala jste vliv ceny na tuto operaci? Jaké jste provedla úpravy při využití metody čistých kapitalizovaných výnosů? Odpovězeno. Ing. Nina Bočková: Posuzovala jste společnost jen na základě účetních výkazů nebo i na základě osobních konzultací? Odpovězeno, společnost byla posuzována na základě účetních výkazů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO