Metodika stanovení základu daně ve stálé provozovně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na stanovení metodiky pro výpočet základu daně ve službové stálé provozovně slovenského daňového rezidenta v České republice na základě komisionářské smlouvy. Na základě analyzování českých účetních a daňových předpisů a vzorové smlouvy OECD jsou získaná data z analýzy použita ke stanovení metodické příručky a následné její aplikaci.
The master’s thesis focuses on determining of methodology for calculating of tax base in the service permanent establishment of Slovak tax resident in the Czech republic. Based on analysis of Czech accounting, tax regulations and OECD model agreement, data are used to determine the methodological manul and its subsequent application.
Description
Citation
VÁLEK, L. Metodika stanovení základu daně ve stálé provozovně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Otázky vedoucího - zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: Ing. Nina Bočková, Ph.D.: Jaký přínos z Vaší práce vyplývá pro firmu? - nezodpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D.: Uvažoval jste v metodice paušálních výdajů? - zodpovězeno: "Ano." Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Zkoumal jste závazky, pohledávky, atp. ke konci roku 2018? - částečně zodpovězeno Hlavním cílem je "sestavit metodiku". Kde se v práci nachází? - "Jde o celou druhou část práce." Jaký je rozdíl mezi provozovnou z pohledu zákona o daních z příjmu a provozovnou z pohledu zákona o DPH? - zodpovězeno Jaký vliv na Vaše návrhy by měla změna obratu na desetinásobek? - částečně zodpovězeno Které účetní jednotky mohou vést jednoduché účetnictví? - nezodpovězeno prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Jaký je přínos Vaší práce a její využití? Co považujete za nejpodstatnější pro správné rozhodnutí? Obsahuje Vaše metodika rozhodovací stromy pro jednotlivé klíčové body? - částečně zodpovězeno Funguje Vaše metodika i pro jiné země než Slovensko? - zodpovězeno: "Ne, pouze pro Slovensko."
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO