Hodnocení výkonnosti podniku s využitím software Maple

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení výkonnosti vybrané společnosti působící v potravinářském průmyslu v období roků 2013-2018. Práce k tomuto využívá PEST analýzu, regresní analýzu a analýzu časových řad v software Maple a benchmarking. Pomocí těchto nástrojů a výsledků analýz jsou vypracovány návrhy na zlepšení výkonnosti společnosti a zhodnocen budoucí vývoj společnosti.
The diploma thesis focuses on the evaluation of the performance of a selected company operating in the food industry in the period 2013-2018. The thesis uses PEST analysis, regression analysis and time series analysis in Maple software and benchmarking. Using these tools and the results of analyses, proposals are made to improve the company's performance and also future potential development of the company is descripted.
Description
Citation
KOPEČNÁ, B. Hodnocení výkonnosti podniku s využitím software Maple [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Otázky vedoucího - nejsou Otázky oponenta - zodpovězeno Otázky komise: doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D.: Jakou vazbu má finanční analýza k finanční výkonnosti? - zodpovězeno Co konkrétně bude muset udělat, jaké jsou náklady a přínosy? Jsou v práci nějaké kvantifikace návrhů? - zodpovězeno: "Ne, to tam nemám." Ing. Jan Pěta, Ph.D.: Jeden z Vašich návrhů je snížit hodnotu výrobní suroviny. Odebírá firma tuto surovinu z komunitní burzy? - částečně zodpovězeno: "V případě ovsa má smlouvu s místními zemědělci." Ing. Nina Bočková, Ph.D.: Proč vidíte hrozbu v omezeném množství dotací? - zodpovězeno: "S růstem firmy se dotace stanou nedosažitelné." jaké vidíte konkureční nadnárodníspolečnosti? - zodpovězeno: "Nestlé." Jakéje tržní podíl Emco? - zodpovězeno: "Nedělala jsem tento průzkum." Ing. Pavel Svirák, Ph.D.: Na jaký trh by firma exportovala, dle Vašeho doporučení "exportovat"? - zodpovězeno: "Konkrétní státy pro vývoz jsem neřešila." prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Domníváte se, že bez Maple byste nebyla schopna provést analýzy? Bylo by možné použít jiný software? - zodpovězeno: "Bylo by to možné. Maple byl mou osobní volbou." Čím jsou způsobeny vysoké náklady vlastního kapitálu společnosti? - částečně zodpovězeno: "Dluhopisy vlastní majitel společnosti, takže jsou započítány jako vlastní kapitál."
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO