Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na stanovení hodnoty podniku za použití výnosových metod. Teoretická část této diplomové práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů, metod a postupu při oceňování podniku. Analytická část zahrnuje strategickou a finanční analýzu, analýzu a prognózu generátorů hodnoty a finanční plán. Ocenění podniku je stanovené na základě metody diskontovaného peněžního toku a metody ekonomické přidané hodnoty. Hodnota podniku je stanovena k 1.1.2019.
This diploma thesis is focused on estimation of a company value using income capitalization approach. The theoretical part of this diploma thesis is focused on the definition of the basic terms, methods and procedure of valuation. The analytical part includes strategic and financial analysis, analysis and forecast of the value drivers and financial plan. The valuation of the company is based on Discounted cash flow method and Economic value added method. Determination of value is made as at 1.1.2019.
Description
Citation
TORDEURS, L. Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Křížová - V rámci své prezentace jste uvedla, že společnost přijala půjčku od společníka. V jaké výši byla tato půjčka a v jaké výši byl úrok z této půjčky? - zodpovězeno. doc.Lajtkepová - V rámci SWOT analýzy uvádíte, že za jednu z hrozeb považujete je zavedení spotřební daně z náplní do elektronických cigaret. Máte bližší informace o jejím zavedení? -zodpovězeno doc. Brychta - Vznesl připomínky ke zpracované SWOT analýze (chybná klasifikace kategorií). Ing. Kruntorádová - Jaké analýzy jsou východiskem pro tvorbu SWOT analýzy, konkrétně pro příležitosti a hrozby? - zodpovězeno. Ing. Kruntorádová - V návaznosti na uvedené lze otevření nových poboček opravdu považovat za příležitosti? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO