Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením vybrané korporace a návrhy na řešení její zjištěné situace. V první části práce jsou popsána teoretická východiska jednotlivých analýz a tato část slouží jako teoretický podklad pro jejich zpracování. V druhé části práce je uvedena charakteristika vybraného subjektu a dle poznatků z teoretické části je provedeno několik analýz zkoumající současný stav. Na základě výsledků z jednotlivých analýz jsou vypracovány návrhy vedoucí ke zlepšení zjištěné situace podniku.
This diploma thesis deals with the evaluation of a selected corporation and proposals for its solution. The first part of the thesis describes the theoretical basis of individual analyses and this part serves as a theoretical basis for their processing. In the second part of the work, the characteristic of the selected subject is given and according to the knowledge from the theoretical part, several analyses examining the current state are performed. Based on the results of the analyses, there are developed proposals which lead to improving the financial situation of the company.
Description
Citation
TEINEROVÁ, M. Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Otázky vedoucího: Jakou strategii SWOT firma v současnosti realizuje a jakou strategii SWOT byste jí doporučila pro další období? Zodpovězeno. Otázky oponenta: Realizaci kterého návrhu/doporučení považujete za nejdůležitější? Své stanovisko zdůvodněte. Zodpovězeno. Svirák, Dr.: V roce 2018 výrazně vzrostly závazky. Čím bylo toto způsobeno? Částečně zodpovězeno. Uvádíte jako hrozbu neznalost trhu spojenou s Brexitem. Mohla byste tuto hrozbu vysvětlit? Zodpovězeno. Jak velké procento z tržeb představuje vývoz do Anglie? Zodpovězeno. doc. Čižinská: Proč drží společnost tak velké peněžní prostředky na účtech? Zodpovězeno. Pan Moudrý je jediným vlastníkem společnosti? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO