Detektor dětského pláče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce projednává o dětském pláči jeho vzniku, funkci a fyziologickém popisu hlasového ústrojí. Nejprve byly záznamy dětských pláčů nasnímány a provedena časově-frekvenční analýza, ze které bylo zjistěno v jakém frekvenčním pásmu se dětský pláč vyskytuje. Dále práce obsahuje blokové schéma přístroje a popis jednotlivých částí. Přístoj byl sestrojen na nepájivém poli a jeho funkčnost ověřena.
The thesis discusses the emergence of a baby cry, function and spysiological description of the vocal tract. First, the cry of children´s records scanned and made time-frequency analysis, from which it was identified in which frequensy band found the child crying. Further work includes a block diagram of the device and description of each piece. Standing position was devised in the field of soldering, and its functionality verified.
Description
Citation
SOBOTKOVÁ, Š. Detektor dětského pláče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázka oponenta byla zodpovězena s přehledem. Do diskuze se zapojili Ing. Vítek a MUDr. Jurajda. Studentka zodpověděla otázky komise s přehledem. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO