Návrh výroby RC modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá návrhem výroby pro přestavbu modelu na dálkové ovládání. Po úvodu je v druhé části proveden teoretický rozbor pojmů souvisejících s plánováním a analýzou výroby. Na tuto část navazuje kapitola věnovaná současnému stavu výroby – včetně popisu prototypu, dostupnému výrobnímu vybavení a krátké analýze trhu. Čtvrtá kapitola se věnuje konkrétnímu návrhu výroby pro 3 varianty modelu, především pak s ohledem na využití pracovišť a jejich prostorové nároky, počtu pracovníků, spotřebu materiálu a zakončené kalkulací výrobních nákladů. V poslední kapitole je tento výrobní proces zhodnocen a je zde provedeno ekonomické zhodnocení pro dva případy.
The bachelor thesis is focused on the production design for conversion from a basic model to a radio-controlled model. After the introduction, the second part of this thesis is made of a theoretical analysis of concepts related to planning and analysis of production. The following chapter is devoted to the current state of production, prototypes, available production equipment, and brief market analysis. The fourth chapter is about the production design for 3 model variants, mainly focused on the rate of workspace usages, place requirements, number of employees, material consumption, and is ended with a calculation of production costs. In the last chapter is designed production process evaluated for two cases.
Description
Citation
ZEMAN, O. Návrh výroby RC modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: nejsou Otázky komise: prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA: - Prezentovaný výrobní postup ve variantě B a C je stejný, přestože se ve variantě C přidává i nový přijímač, jak je to možné? - odpovězeno doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA: - Zohledňujete někde v práci kontrolu bezpečnosti jednotlivých součástek, uvažoval jste o výstupní kontrole? - částečně odpovězeno - Jak obecně vnímáte trh s modely? - odpovězeno Ing. Roman Ptáček, Ph.D.: - S jakým počtem kusů kalkulujete, jaká je cena jednoho kusu, bude konkurenceschopná? - odpovězeno - Počítate s tuzemským nebo i zahraničním trhem? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO