Plynový kotel na spalování vysokopecního a koksárenského plynu o výkonu 220 t/h

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Pro zadané parametry páry a napájecí vody je vytvořen tepelný a rozměrový návrh kotle na spoluspalování vysokopecního plynu se stabilizací 10 % zemním plynem, který respektuje požadavek na vysokou účinnost.
For set parameters of a steam and a boiler feed water is designed a thermal and dimensional plan of the boiler, allowing high efficient requests. A boiler is used for combustion of blast furnace gas contains 10% of a natural gas used as a stabilisation element.
Description
Citation
FLODR, J. Plynový kotel na spalování vysokopecního a koksárenského plynu o výkonu 220 t/h [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alojz Boko (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen) Ing. Pavel Milčák (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomé práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. otázka: Proč jste řadil přehříváky tak, jak jste řadil? Částečně zodpovězeno. 2. otázka: Jakým způsobem dosáhnete teploty napájecí vody? Zodpovězeno. 3. otázka: Jaký typ cirkulace je u výparníku? Částečně zodpovězeno. 4. otázka: Hořel by sám o sobě daný kotel, bylo by nutné použít stabilizační hořáky, nebo nikoliv? Nezodpovězeno. 5. otázka: Jakým způsobem jste počítal teplotu rosného bodu? Nezodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO