Tvorba výrobní koncepce pro plánování výrobního procesu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce reaguje na potřebu společnosti ILLKO, s.r.o. vypracovat a sjednotit rozhodovací proces při vznesení požadavku zákazníka na atypickou zakázku či zvláštní provedení stávajícího výrobku. V práci je popsána oblast zaměření dané firmy, dodavatelské a zákaznické spektrum, jsou shrnuty firemní kapacity a možnosti. Výstupem je vypracovaný formalizovaný rozhodovací proces společnosti odrážející jak teoretické poznatky vycházející z odborné literatury, tak dlouhodobě osvědčené zkušenosti z firemní praxe. Tento proces je přehledně znázorněn ve schematických diagramech, které jsou podrobně popsány v příslušných kapitolách. Vypracovaný metodický postup bude sloužit vrcholovému managementu společnosti k usnadnění, zautomatizování a zkvalitnění budoucího rozhodování o specifických požadavcích zákazníků a partnerů společnosti.
This thesis responds to the need of the company ILLKO, s.r.o. to develop and unify the decision-making process for cases when there is a customer request for a special or extraordinary type of product. In the thesis, the business area of the company, supplier and customer spectrum are described as well as a summary of the company’s capacity and capabilities. The output is a formalized decision-making process reflecting both theoretical knowledge based on the academic bibliography and long-term approved experience gained from the business practice. This process is clearly illustrated in schematic flow charts which are described in detail in corresponding chapters. The developed methodological procedure will help the top management of the company to facilitate, automate and improve future decision-making on the specific customer requirements.
Description
Citation
KOUPÝ, L. Tvorba výrobní koncepce pro plánování výrobního procesu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Bude daný SW reálně vytvořen? zodpovězeno 2. V čem je vylepšený rozhodovací plán? částečně zodpovězeno 3. Rozhodování probíhá pouze intuitivně? zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO