Roštový kotel na spalování dřevní štěpky - 96,4 t/h

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce pojednává o roštových kotlích. Popisuje jejich nejdůležitější součásti, princip fungování a využití. Hlavní součástí této práce je návrh roštového kotle spalujícího biomasu o parním výkonu 96,4 t/h. Teplota a tlak páry na výstupu z kotle jsou 490 °C a 8,1 MPa.
This thesis deals with issue of grate boilers. It describes their properties, function principles and usage. The main part of this thesis is design of grate boiler burning biomass with steam output 96.4 tons/hour. Steam temperature and pressure at the output are 490 °C and 8.1 MPa.
Description
Citation
STRNAD, O. Roštový kotel na spalování dřevní štěpky - 96,4 t/h [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Alojz Boko (člen) Ing. Pavel Křemínský (člen) Ing. Pavel Milčák (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomé práce a zodpověděl otázky oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. otázka: Čím jsme limitováni ve výkonu u roštových kotlů? Částečně zodpovězeno. 2. otázka: Jaký typ roštu je zde použit a jakým způsobem je dopravováno palivo? Zodpovězeno. 3. otázka: Odkud berete vzduch do parního ohříváku? Zodpovězeno. 4. otázka: Proč máte tak vysoký nedohřev vzduchu? Zodpovězeno. 5. otázka: Je váš kotel podepřený či zavešený a je to rozumné do takových velikostí? Zodpovězeno. 6. otázka: Jak se vyhnout chlorové korozi? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO