Návrh řešení dvojí kvality potravin pomocí technologie Blockchain
Solution design of dual food quality problem through Blockchain technology
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá návrhom nasadenia a princípu fungovania systému za- loenom na technológií blockchain, ktor by iastone eliminoval problém dvojitej kvality potravín v EÚ. Teoretická as je zameraná na vysvetlenie princípov techno- lógie blockchain, anal zu problému, EÚ trhu a súasn ch rieöení. Praktická as sa venuje samotnému návrhu systému. The goal of this diploma thesis is to propose a system based on blockchain technology that is dealing with dual food quality problem in countries of the EU. The theore- tical part of the thesis explains basic principles of blockchain technology, provides an analysis of the dual food quality problem, EU market and the current blockchain implementations in food industry. The practical part focuses on the solution design of such a system itself.
Keywords
blockchain, potraviny, produkty, kvalita, transparentnos, Európska Únia, blockchain, goods, products, quality, transparency, European UnionLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Informační managementComposition of Committee
doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen) Ing. Lukáš Novák, Ph.D. (člen)Date of defence
2020-07-20Process of defence
Otázka vedoucí – odpovězeno Otázka oponent – odpovězeno doc. Doskočil – Z jakých podkladů jste vycházel při zpracování SWOT analýz? odpovězeno doc. Doskočil – Proč jste se rozhodl pro využití technologie Blockchain? odpovězenoResult of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/192908Source
KOPEC, M. Návrh řešení dvojí kvality potravin pomocí technologie Blockchain [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.Collections
- 2020 [357]